DTM

DTM-gekte: Bortolotti pakt laatste pole van het jaar en herwint ook de leiding in het kampioenschap + UITSLAG

Uitgegeven door Peter Vader • 20 oktober 2024 11:30

Mirko Bortolotti trapte op zondagochtend de deur naar zijn eerste DTM-titel wagenwijd open op de Hockenheimring Baden-Württemberg. De Lamborghini-coureur van SSR Performance zette zondagmorgen de toptijd van 1:36.708 minuten neer in de laatste kwalificatie van het seizoen. Hij werd beloond voor de snelste ronde met drie punten, wat genoeg was om hem terug te brengen naar de top van de ranglijst. De derde poleposition van het seizoen van de Italiaan plaatst hem in een uitstekende positie voor de laatste ronde van de titelrace, met teamgenoot Nicki Thiim die naast hem start op de eerste startrij. De leider in het kampioenschap die de kwalificatie inging, Kelvin van der Linde, eindigde de sessie op de vijfde plaats in zijn Audi R8 LMS GT3 Evo2.

DTM finale Hockenheim 2024 Foto 1 Mirko Bortolotti Lamborghini SSR Performance

“Ik zat helemaal in de zone. Bocht na bocht realiseerde ik me dat het een perfecte ronde kon worden. Ik had niet beter kunnen reageren in de titelrace. We hebben karakter getoond en als team gepresteerd, waar ik erg trots op ben,” zei Bortolotti. Zijn teamgenoot Thiim was slechts 0,135 seconde langzamer en bekroonde zijn indrukwekkende prestatie met de tweede plaats. Op de derde plaats eindigde Ricardo Feller van Abt Sportsline, terwijl DTM-debutant Jules Gounon zijn tot nu toe prima optreden op de Hockenheimring met een vierde plaats ondersteunde. Kelvin van der Linde kwalificeerde zich als vijfde en was de laatste coureur die de 1:37.000-minutengrens passeerde.

DTM finale Hockenheim 2024 Foto 2 Mirko Bortolotti Lamborghini SSR Performance

Er hing spanning in de lucht voorafgaand aan de laatste kwalificatie van het DTM-seizoen van 2024. Met slechts twee punten verschil tussen leider Kelvin van der Linde en zijn naaste rivaal Mirko Bortolotti, werd de kwalificatie nog belangrijker. De meeste coureurs reden aan het begin van de sessie slechts een paar rondjes in de lichte mist, voordat ze terugkeerden naar hun pitbox en wachtten op het ideale moment om de perfecte ronde te rijden. Zoals het hele seizoen begon de race tegen de klok, pas ècht in de laatste vijf minuten. Thiim was de eerste die een vliegende ronde neerzette, maar werd enkele seconden later bovenaan de tijdlijn voorbijgestreefd door Gounon. Kort daarna nam Kelvin van der Linde de leiding. Met nog een goede drie minuten te gaan, was het toneel gezet voor Bortolotti. De 34-jarige had een vrij parcours voor zich en zette een foutloze ronde neer om daarmee zijn toptijd te klokken. De laatste kwalificatie van het seizoen onderstreepte nogmaals nadrukkelijk hoe aan elkaar gewaagd het veld is, met de top tien allemaal binnen slechts vier tienden van een seconde.

Uitslag van de kwalificatie voor race 16 van het DTM-seizoen 2024 op de Hockenheimring:
Mirko Bortolotti (I/SSR Performance), 1:36.708 minuten
Nicki Thiim (DK/SSR Performance), +0.135 seconden
Ricardo Feller (CH/Abt Sportsline), +0.201 seconden
Jules Gounon (AND/Mercedes-AMG Team HRT), +0.221 seconden
Kelvin van der Linde (ZA/Abt Sportsline), +0.255 seconden

Klik hier voor de uitslag van de kwalificatie van de DTM-finale op het circuit van Hockenheim op zondag 20 oktober 2024

DTM finale Hockenheim 2024 Foto 3 Mirko Bortolotti Lamborghini SSR Performance



DTM 40 jaar logo

Foto’s: media.adac-motorsport.de


Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS