DTM

PREVIEW - Volgende DTM-stop: Red Bull Ring; spanning aan de top met slechts zeven punten verschil

Uitgegeven door Peter Vader • 24 september 2024 09:00

Een autosportspektakel met veel uitzicht: de Red Bull Ring verwelkomt de DTM van 27 tot 29 september. Omringd door het schilderachtige bergpanorama vindt de zevende van acht DTM-weekeinden van het seizoen plaats op het Formule 1-circuit in Oostenrijk. In de titelrace zou dus een voorlopige beslissing kunnen vallen - tot nu toe is de strijd om de DTM-titel in 2024 nog volledig open. Kelvin van der Linde voert het algemeen klassement aan met 170 punten, maar zijn achtervolger Mirko Bortolotti in zijn Lamborghini Huracán GT3 Evo2 is ook een serieuze kandidaat voor de titel, slechts zeven punten achter de Audi-coureur. Maro Engel van Mercedes-AMG Team Winward staat binnen redelijke afstand op de derde plaats overall met 155 punten.

DTM Red Bull Ring Foto 4

Het raceweekend in Spielberg wordt voor drie DTM-sterren het hoogtepunt van het seizoen: Lucas Auer uit Kufstein, titelverdediger Thomas Preining uit Linz en Clemens Schmid (Steinach am Brenner) hebben een thuisrace op de Red Bull Ring. Ook twee andere coureurs wonen in Oostenrijk: drievoudig DTM-kampioen René Rast komt uit Bregenz en Mirko Bortolotti, die in Wenen woont. De kortste reis is voor het GRT Grasser Racing-team, gevestigd in Knittelfeld, op ongeveer 15 minuten rijden van het racecircuit.

Naast de DTM zorgen ook de ADAC GT Masters, de ADAC GT4 Duitsland en de Porsche Sixt Carrera Cup Duitsland voor race-actie. Het volledige tijdschema is te vinden op dtm.com/de/events/red-bull-ring-2024. Ook de DTM Track Safari wacht op de toeschouwers: fans beleven een exclusieve circuitexpeditie in touringcars terwijl de DTM-voertuigen hun rondjes rijden en zo dicht mogelijk langs de bussen passeren. De paddocktours bieden een kijkje achter de schermen. De bandenservice van DTM-partner Pirelli, de technische keuring en het DTM-podium behoren tot de tourstops die anders niet vrij toegankelijk zijn voor fans. Kaarten voor de paddocktours en de baansafari zijn verkrijgbaar in de onlineshop. Tribunetickets voor het raceweekend op de Red Bull Ring zijn online verkrijgbaar vanaf 39 euro. Kinderen en jongeren onder de 16 jaar hebben gratis toegang onder begeleiding van een volwassene.

DTM Red Bull Ring Foto 3

DTM Red Bull Ring Foto 2

DTM Red Bull Ring Foto 1

DTM Red Bull Ring Foto 5

Foto’s: media.adac-motorsport



Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS