Autosport Internationiaal Singleseaters • Duits Formule 3

De ambitie van Shirley van der Lof; eerste Nederlandse vrouw in de F1

Uitgegeven door Bas Kaligis • 8 maart 2009 08:41

Shirley van der Lof, kleindochter van één van de Nederlandse F1-pioniers Dries van der Lof heeft een contract getekend Zettl Motorsport uit München. Van der Lof, die vorig jaar diverse keren op het podium klom in de Duitse ATS F3 Trophy Cup, maakt promotie en zo wordt de volgende stap gezet naar de A-klasse van de F3 ATS Cup. "Het blijft mijn droom om in de Formule 1 te komen", zei 22-jarige Van der Lof. "Ik wil de eerste Nederlandse vrouwelijke Formule 1-oureur worden."

Shirley van der Lof

De jongedame komt uit met een Dalara F307 met Mercedes motor. De uitgangspositie voor het kampioenschap is hiermee optimaal. Het Duitse Zettl Motorsport werd in 2007 opgericht en neemt dit jaar voor het eerst deel aan de F3 ATS Cup. Het team is professioneel opgezet en heeft zeer ervaren mensen uit de F3 aangetrokken onder wie de voormalig teammanager van HS Technik, Hans Rumler.

Shirley van der Lof in actie

Het eerste raceweekend voor de ATS F3 vindt op 12 en 13 april 2009 plaats op het Duitse Oschersleben. Vanaf 18 maart zal met het testen gestart worden op de Nürburgring, waarna een programma op verschillende circuits wordt afgewerkt ter voorbereiding op de start van het kampioenschap.

Bekijk de website eens van Shirley van der Lof

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS