Autosport Internationiaal Singleseaters • FIA Formule 2

Jak Crawford blijft bij DAMS Lucas Oil voor het F2-seizoen 2025

Uitgegeven door HJ van Keulen • 10 oktober 2024 08:01

DAMS Lucas Oil is verheugd te kunnen aankondigen dat Jak Crawford in het FIA Formule 2-seizoen 2025 opnieuw voor het team zal uitkomen. De coureur die deel uitmaakt van het Aston Martin Driver Development Programme heeft indruk gemaakt tijdens zijn eerste jaar bij het team in 2024, met een overwinning in Barcelona en nog vier podiumplaatsen. Met evenementen in Qatar en Abu Dhabi in het verschiet, staat Crawford momenteel vijfde in het klassement met 116 punten.

Jak Crawford blijft bij DAMS Lucas Oil voor het F2-seizoen 2025

De Amerikaan is nog maar 19, maar gaat zijn derde seizoen in de serie in en wil zijn ervaring in de categorie gebruiken voor een nog sterker seizoen in 2025. Crawford gaat een druk jaar tegemoet, waarin hij zijn F2-deelname combineert met meer werk voor het Aston Martin Formule 1-team. Het Formule 2-seizoen 2025 begint op 14 en 16 maart in Melbourne, Australië.

Jak Crawford blijft bij DAMS Lucas Oil voor het F2-seizoen 2025

Jak Crawford: “Ik ben erg blij dat ik na een positief seizoen tot nu toe in 2024 doorga met DAMS Lucas Oil in 2025. We hebben nog twee rondes van dit seizoen te gaan en we gaan voor een top vijf-klassering en ik hoop dat we volgend jaar nog een stap voorwaarts kunnen maken en vaker vooraan mee kunnen doen. Ik zie hoe vastberaden iedereen in het team is om hogerop te komen en daarom heb ik besloten om voor een tweede jaar te blijven. Autosport is een teamsport en geen individuele sport, dus we zullen samen beter worden en hopelijk zien we volgend jaar de beloningen op het circuit.”

Charles Pic, Teameigenaar: “We zijn blij dat we Jak voor het seizoen 2025 kunnen behouden na een jaar dat zowel hoogte- als dieptepunten heeft opgeleverd. Tijdens de hele campagne heeft hij zijn hoofd koel gehouden en hard gewerkt, wat getuigt van zijn geweldige instelling. Het is een genoegen om een tweede seizoen met hem door te gaan en ons doel is om consequent vooraan mee te doen. Jak heeft dit jaar laten zien wat hij kan, hij stond vijf keer op het podium en leverde verschillende sterke prestaties.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS