Autosport Internationiaal Singleseaters • FIA Formule 3

DAMS Lucas Oil geselecteerd voor deelname aan Formule 3

Uitgegeven door HJ van Keulen • 13 oktober 2024 14:00

DAMS Lucas Oil is verheugd te kunnen aankondigen dat het team is geselecteerd om deel te nemen aan het FIA Formule 3-kampioenschap vanaf het seizoen 2025, voor de komende drie jaar, in afwachting van goedkeuring door de FIA.

DAMS Lucas Oil geselecteerd voor deelname aan Formule 3

De renstal uit Le Mans heeft een lange en rijke geschiedenis in de autosport. Het team heeft de afgelopen 30 jaar 31 internationale titels gewonnen en 173 overwinningen behaald in 15 verschillende kampioenschappen.

DAMS begon in 1989 met deelname aan de Internationale Formule 3000 en is sindsdien altijd aanwezig geweest in ondersteunende Formule 1-series.

In die tijd hebben ze 33 coureurs geholpen om hun F1-dromen waar te maken, waaronder de huidige coureurs Alex Albon, Pierre Gasly, Carlos Sainz en Kevin Magnussen.

De drie coureurs voor het kampioenschap van 2025 zullen te zijner tijd bekend worden gemaakt.

DAMS Lucas Oil geselecteerd voor deelname aan Formule 3 - Charles Pic

Charles Pic, teameigenaar zei: “We zijn ontzettend blij dat we geselecteerd zijn om vanaf volgend seizoen voor de komende drie jaar deel uit te maken van een Formule 3-team. Dit is een logische stap voor ons, aangezien we al in de F2 rijden en deze nieuwe onderneming betekent dat we jongere coureurs uit ons F3-programma kunnen laten doorstromen naar ons F2-team, met behulp van de systemen die we hebben opgezet om coureurs op technisch gebied te ondersteunen en te trainen.

“Het belangrijkste doel van deze eerste campagne is om een competitieve auto te ontwikkelen, zoals we dit jaar in de F2 hebben gedaan. Het kampioenschap beginnen met de komst van een gloednieuwe auto is een geweldige timing, omdat we onze methodes die we in de loop der jaren hebben ontwikkeld opnieuw kunnen gebruiken. We hebben een zeer ervaren technisch team samengesteld met bewezen ingenieurs en goede monteurs, dus ik heb er alle vertrouwen in dat we de komende seizoenen sterke prestaties kunnen neerzetten in de Formule 3 en vooraan in het veld kunnen meedingen.”

2025 F3 kalender
14-16 maart Melbourne, Australië
11-13 april Sakhir, Bahrein
16-18 mei Imola, Italië
23-25 mei Monte-Carlo, Monaco
30 mei-1 juni Barcelona, Spanje
27-29 juni Spielberg, Oostenrijk
4-6 juli Silverstone, Groot-Brittannië
25-27 juli Spa-Francorchamps, België
1-3 augustus Boedapest, Hongarije
5-7 september Monza, Italië

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS