Autosport Internationiaal Singleseaters • FIA Formule 3

Noah Strømsted gaat voor Trident racen in FIA F3 van 2025

Uitgegeven door HJ van Keulen • 8 oktober 2024 09:00

Trident Motorsport kondigt met trots de tweede van de drie coureurs aan die in 2025 deel zullen uitmaken van het FIA Formule 3-kampioenschap. Het team uit Milaan met het operationele hoofdkwartier in Ossona, dat in 2023 het coureurskampioenschap won met Gabriel Bortoleto en in 2024 met Leonardo Fornaroli, zal komend seizoen de veelbelovende Noah Strømsted inzetten. Voor de 17-jarige coureur uit Kopenhagen in Denemarken wordt dit zijn eerste fulltime seizoen in het kampioenschap, waarin hij dit jaar debuteerde in Monza.

Noah strømsted gaat voor Trident racen in de FIA F3 van 2025

Strømsted begon zijn eenzittercarrière in 2021 en eindigde als tweede in de Deense F4. In de daaropvolgende twee seizoenen was de 17-jarige Deen een van de koplopers in de Spaanse F4, waar hij in 2023 drie podiumplaatsen behaalde. In 2024 schitterde Strømsted in het Formula Regional-kampioenschap, waar hij zesde werd met vier podiums, drie snelste ronden en één poleposition. Trident Motorsport heeft de kwaliteiten van de coureur meermaals kunnen testen en het team heeft er alle vertrouwen in dat Strømsted in 2025 uitstekende resultaten kan boeken.

Giacomo Ricci, Team Manager Trident Motorsport: “We zijn erg blij dat we Noah Strømsted kunnen toevoegen aan onze line-up voor het seizoen 2025. We hebben de Deense coureur zowel in onze testauto als op onze simulator kunnen evalueren en we kregen meteen uitstekende feedback. Ondanks dat hij een erg jonge coureur is, is hij vanuit ons oogpunt al erg volwassen. Noah was de beste rookie van FRECA in 2024. Hij is een jonge kerel, met veel potentieel en met een grote groeimarge. We zijn er echt trots op hem aan boord van ons team te hebben dat deelneemt aan het FIA Formule 3-kampioenschap en we zijn ervan overtuigd dat hij in zijn rookie-seizoen een van de belangrijkste spelers van de categorie zal zijn”.

Noah Malling Strømsted, Trident Motorsport-coureur, 2025 FIA F3-kampioenschap: “Ik ben erg blij dat ik bij Trident mijn debuutseizoen in de 2025 FIA Formule 3 kan beginnen. Het succes van de afgelopen jaren spreekt voor zich, ik zal vanaf het begin van het seizoen hard werken om competitief te zijn en het team zoveel mogelijk helpen met de ontwikkeling van de nieuwe auto. Ik wil Trident bedanken voor hun vertrouwen en het geven van deze kans, en natuurlijk mijn sponsors, familie, coach en management om dit mogelijk te maken!”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS