Formule 1

Adrian Newey voelde Red Bulls wens om het zelf te doen: "Alsof we een beetje vastroestten"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 14 oktober 2024 10:02

Adrian Newey heeft onthuld waarom hij besloot Red Bull te verlaten voor Aston Martin. De gerenommeerde F1-ontwerper voelde dat het team wilde bewijzen dat ze het zonder hem kunnen.

Adrian NeweyAdrian Newey


In de High Performance Podcast legt Newey uit: "Ik denk dat er een punt komt waarop ik voel dat ik nieuwe uitdagingen nodig heb. Het team heeft een goed niveau van volwassenheid bereikt. Dus op een bepaalde manier heb ik mijn deel gedaan en begon ik te voelen alsof we een beetje vastroestten."

Hij vervolgt: "Ik denk dat de jongens ook voelden dat ze misschien moesten laten zien dat ze het op eigen kracht konden. Dus ik dacht: 'Oké, laten we hen de kans geven en mezelf een nieuwe uitdaging geven.'"

Adrian Newey, die 66 zal zijn als hij bij Aston Martin begint, reflecteert ook op zijn langdurige carričre: "Als ik 15 jaar, zeker 20 jaar terugga en zeg: 'Zou ik na mijn zestigste nog willen werken?' Waarschijnlijk niet. Na mijn 65ste? Absoluut niet. Maar dan kom je er, en zijn er verschillende dingen."

De ontwerper geniet nog steeds van de uitdaging, maar zoekt een balans: "Het is gewoon proberen die balans goed te krijgen, dat het niet allesomvattend is, want Formule 1 kan allesomvattend zijn, en met die consumptie komen natuurlijk compromissen, vooral in het gezinsleven en vrienden enzovoort. En dat is het moeilijke deel."

"Ik geniet nog steeds van de uitdaging, heb van deze carričre gehouden waar ik als klein kind altijd van heb gedroomd, heb het geluk gehad om het te bereiken", aldus Newey.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS