Formule 1

Carlos Sainz heeft duidelijk doel voor ogen na pole position in Mexico: 'Zij hebben meer te verliezen dan ik'

Uitgegeven door Frank Korsel • 27 oktober 2024 06:02

Carlos Sainz verraste zaterdag door beslag te leggen op pole position voor de Grand Prix van Mexico. De Spanjaard reed op het beslissende moment twee geweldige rondes en bleek zodoende ruimschoots sneller dan de concurrentie. In gesprek met F1TV laat de Ferrari-coureur zijn blijdschap dan ook duidelijk blijken.



Toen de vlag viel aan het einde van Q3 bedroeg het gat naar de nummer twee, Max Verstappen, ruim twee tienden. Lando Norris, die het kwalificatiepodium volmaakte, gaf zelfs drie tienden toe op de polesitter. “Ja, dat voelt heel goed. Zeker omdat het ten opzichte van een aantal kwalificatiespecialisten is. Dat toont aan hoe goed de rondjes waren”, concludeert een dolgelukkige Sainz.

De tweevoudig Grand Prix-winnaar tekent daarbij aan dat het verre van zelfsprekend is om zulke goede rondjes te noteren op het circuit in Mexico-Stad. “Normaliter heb ik altijd veel moeite om een goed rondje aaneen te rijgen hier in Mexico, omdat de baan zo glad is. Maar vandaag heb ik zeker twee goede rondes neergezet.”

Ondanks dat Sainz ogenschijnlijk blaakt van het zelfvertrouwen, rekent hij zich nog niet rijk voor de race die aanstaande is. “Ik hoop vooral gewoon goed weg te komen. Maar dat is niet altijd genoeg in Mexico. Dat gezegd hebbende: ik heb minder te verliezen dan de mensen om mij heen. Ik ga mijn uiterste best doen om aan de leiding te blijven in de eerste bochtencombinatie en hopelijk kan ik het dan vasthouden”, besluit de dertigjarige coureur.

 

Babe-box

Xtra

COLUMNS