Formule 1

Carlos Sainz zit eerste rij in gevecht tussen Norris en Verstappen: “Met die twee moet het een leuke worden”

Uitgegeven door Frank Korsel • 20 oktober 2024 04:02

Na een enigszins tegenvallende sprintkwalificatie kwam Carlos Sainz tijdens de sprintrace op zaterdag als een duveltje uit een doosje door als tweede over de streep te komen. Tijdens de kwalificatie voor de Amerikaanse Grand Prix bouwde hij voort op dit momentum en noteerde hij achter titelrivalen Lando Norris en Max Verstappen de derde tijd. Met Norris en Verstappen op de eerste rij, verwacht Sainz spannende dingen.

Carlos Sainz Norris Verstappen

Na een knappe prestatie in de sprintrace ging Sainz vol vertrouwen de kwalificatie voor de Grand Prix in. De Ferrari-coureur liet teamgenoot Charles Leclerc achter zich en probeerde zelfs Norris en Verstappen het vuur aan de schenen te leggen. Door een late crash van George Russell konden de heren coureurs hun tijden niet meer verbeteren en bleken de tijden uit de eerste run in Q3 bepalend te zijn voor de startopstelling voor zondag.

Na de kwaliteit reageerde Sainz in gesprek met James Hinchcliffe opgetogen: "Dat was het doel, om in de kwalificatie een stap te zetten vergeleken met gisteren. Gisteren stonden we op P5 en nu staan we op P3. Ik zat drie tienden voor in mijn ronde bij het ingaan van bocht 16 met nog maar drie bochten te gaan, maar dat is nu makkelijk te zeggen. Met die twee jongens voorop moet het een leuke worden."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS