Formule 1

Charles Leclerc trots na vijfde Ferrari-overwinning in 2024: "Terug op het niveau waarop we moeten staan"

Uitgegeven door Frank Korsel • 27 oktober 2024 22:30

Charles Leclerc mag vijftien punten bijschrijven op het podium in Mexico. De Monegask startte de race vanaf de vierde positie, maar wist door slim te reageren op het incident tussen Max Verstappen en Lando Norris op te schuiven naar P2. Hij kon deze plek lange tijd vasthouden, maar verloor in de slotfase grip en daarmee de tweede positie aan de aanvallende Norris. Leclerc kwam als derde over de streep en completeerde zo het sterke podiumresultaat van Ferrari.

Charles Leclerc F1

Leclerc had een prima start, maar kon aanvankelijk geen plaatsen winnen. Na een korte Safety Car-periode kreeg hij echter de kans om op te schuiven. Terwijl Verstappen Norris van de baan drukte, maakte Leclerc hier handig gebruik van en schoof hij op naar P2. Ondanks aanhoudende druk van Norris in de slotfase van de race kon hij de tweede positie net niet vasthouden door snap-oversteer in de laatste bocht.

Leclerc vervolledigt alsnog een dubbel podium voor Ferrari, en hoewel hij de tweede positie niet kon behouden, is de Monegask niet minder trots op het teamresultaat.

"Het was een moeilijke race. De eerste stint draaide helemaal om het beheersen van de temperaturen (van de krachtbron en banden, Red.) Het hele weekend loop ik wat achter de feiten aan, dus de derde plaats was het beste wat we van mijn kant konden bereiken. Maar een geweldige race van Carlos en voor het team wat het allerbelangrijkste is.

"We werken super goed als team, we zijn terug op het niveau waarop we zouden moeten staan. De constructeurs zijn nog steeds het doel en met weekenden als deze komen we daar steeds dichterbij."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS