Formule 1

Christijan Albers weet zeker dat Liam Lawson de teamgenoot is van Max Verstappen in 2025

Uitgegeven door Bas Kaligis • 24 oktober 2024 10:00

Voormalig F1-coureur Christijan Albers is ervan overtuigd dat Liam Lawson volgend seizoen naast Max Verstappen bij Red Bull zal rijden. De Formule 1-analist van Viaplay stelt dat Red Bull 'gek' zou zijn om hem niet te promoveren na zijn sterke optreden in Austin.

Liam Lawson VCARB F1


Albers: "Ik weet gewoon zeker dat hij volgend jaar naast Max zal rijden. Als dat niet gebeurt, verklaar ik iedereen bij Red Bull voor gek."

Lawsons kans is toegenomen na zijn indrukwekkende race in Austin, waar hij van P19 naar P9 reed. Pérez eindigde slechts twee plaatsen hoger ondanks een veel betere startpositie.

De prestaties van Pérez blijven tegenvallen. Albers merkt op: "Hij weet niet hoe hij een weekend moet opbouwen. Hij focust zich constant op Max, waardoor hij zichzelf gek maakt."

Red Bull-adviseur Helmut Marko noemde Lawson een 'man voor de toekomst', terwijl teambaas Christian Horner zei dat hij reed als een 'veteraan'. Albers concludeert: "Als je kijkt hoe hij nu presteert als underdog, dan vind ik dat heel goed. Hij moet naar de data blijven kijken, blijven presteren en goed overleggen."

Liam Lawson: leer hem beter kennen:

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS