Formule 1

Claire Williams op Sky Sports: "De Formule 1 bevindt zich in ongelofelijk moeilijke omstandigheden"

Uitgegeven door Bart • 21 april 2020 02:09

De Formule 1 ligt vanwege het coronavirus tot minimaal eind juni stil en het is de vraag hoeveel races er dit jaar afgewerkt kunnen worden. De F1 zelf denkt tussen de 15 en 18 races te kunnen halen bij een start in juli. Voor een team als Williams, de laatste twee seizoen laatste bij de constructeurs, is het een kritieke fase. Het Britse team heeft het personeel al op verlof gestuurd, waardoor de overheid 80% van het salaris overneemt met de garantie op baanbehoud.

Claire Williams


"De Formule 1 bevindt zich in ongelofelijk moeilijke omstandigheden", reageert Williams bij Sky Sports News. "Maar dat geldt voor heel veel bedrijven in de wereld. We doen er alles aan om hier doorheen te komen."

"Veel hangt samen met het moment dat we weer gaan racen. Zeker voor een team als ons, wij zijn nog één van de weinige onafhankelijke teams die er over zijn. We hebben niet de financiële steun die de meeste andere deelnemers wel hebben. Voor ons is racen in 2020 cruciaal, maar dat kan alleen als het veilig is om te gaan racen."

De Formule 1 denkt aan een kalender tussen de 15 en 18 races. "Het is enorm verontrustend wat er momenteel gebeurt, zeker omdat de situatie zo snel verandert. We kunnen niet in de toekomst kijken en weten of we 15, 8 of 0 races hebben dit jaar. Natuurlijk hopen we eerder op meer dan op minder."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS