Formule 1

Daniel Ricciardo, die Nyck de Vries verving, nu ook vertrokken: "Daniel zal worden gemist, maar..."

Uitgegeven door Bas Kaligis • 27 september 2024 07:02

Laurent Mekies, teambaas van VCARB, heeft Daniel Ricciardo bedankt voor zijn periode bij het team. Hij noemde de Australiër een 'ware gentleman' tijdens hun samenwerking. Het is bevestigd dat Liam Lawson Ricciardo zal vervangen voor de rest van het F1-seizoen van 2024.

Laurent Mekies, teambaas van VCARB F1


Ricciardo won zeven van zijn acht Grand Prix-overwinningen als onderdeel van de Red Bull-stal. Hij keerde in 2023 terug naar hun zusterteam om Nyck de Vries te vervangen na een succesvolle Pirelli-bandentest op Silverstone.

Mekies prees Ricciardo's bijdrage aan het team: "Hij heeft met zijn fantastische houding veel ervaring en talent in het team gebracht, wat iedereen heeft geholpen zich te ontwikkelen en een hechte teamgeest te kweken. Daniel is een ware gentleman geweest, zowel op als naast de baan, en nooit zonder die glimlach."

Ricciardo kreeg een erehaag van zijn VCARB-teamleden in Singapore en nam langer dan gebruikelijk de tijd om uit de auto te klimmen, omdat hij 'het moment wilde koesteren' in de wetenschap dat het mogelijk zijn laatste race was.

Mekies verwelkomde ook Lawson: "Hij kent het team al goed. Hij reed vorig seizoen voor ons en ging goed om met moeilijke omstandigheden, dus het zal een natuurlijke overgang zijn." Hij sloot af met: "We kijken ernaar uit om onze hoofden bij elkaar te steken en ons samen te concentreren op de rest van het seizoen."

"Daniel zal worden gemist, maar zal altijd een speciale plaats innemen binnen de Red Bull-familie", aldus Mekies.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS