Formule 1

Data onthullen Verstappens wonderbaarlijke prestatie tegen McLaren

Uitgegeven door Bas Kaligis • 23 oktober 2024 17:01

Max Verstappen behaalde een knappe derde plaats in de Grand Prix van de Verenigde Staten, ondanks een late inhaalpoging van Lando Norris. Ferrari pakte een één-twee overwinning dankzij een sterke strategie.

Max Verstappen COTA 2024 F1


Ferrari controleerde de race vanaf de start. Leclerc nam de leiding in de eerste bocht, terwijl Sainz Verstappen onder druk zette. McLaren koos voor een één-stop strategie en managede in het begin de banden. Sainz voerde een succesvolle undercut uit op Verstappen, waardoor de Nederlander terugviel naar P3. Norris maakte in de slotfase jacht op Verstappen met versere banden.

De data laten zien dat Verstappen in de laatste stint het meest worstelde van de top vijf. Een expert concludeert: "Het is bijna een wonder dat hij Norris zo lang achter zich kon houden zonder makkelijk ingehaald te worden."

"Verstappen leverde opnieuw een geweldige overlevingsprestatie om het podium vast te houden. Qua racetempo en bandenmanagement was dat podium duidelijk voor McLaren, maar Verstappen liet weer een uitstekende vertoning zien."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS