Formule 1

Debuteerde Max Verstappen te vroeg in de Formule 1? 'Op dat moment weet je niet of je ooit nog zo'n kans krijgt'

Uitgegeven door Frank Korsel • 29 september 2024 05:00

Max Verstappen was zeventien jaar en 166 dagen oud toen hij in 2015 debuteerde in de Formule 1. Zodoende staat hij nog steeds te boek als de jongste coureur ooit in de koningsklasse van de autosport. Hoewel Verstappen zijn waarde inmiddels dubbel en dwars heeft bewezen, heerste er bij velen behoorlijk wat twijfel ten tijde van zijn historische debuut. In gesprek met Viaplay vertelt de Nederlander over zijn eerste wedstrijdkilometers in Formule 1.



Desgevraagd vertelt Verstappen of hij zelf vindt dat hij destijds klaar was om zijn opwachting in de Formule 1 te maken. “Ja, dat is lastig te zeggen. Ik heb er veel met mijn vader over gesproken en Raymond (Vermeulen, de manager van Verstappen). Op dat moment weet je niet of je klaar bent, maar misschien krijg je de kans nooit meer, dus waarom zou je nee zeggen?”

Vader Jos Verstappen was er eveneens vroeg bij in de Formule 1, hij debuteerde in 1994 als 22-jarige. Volgens sommigen was dit iets te vroeg, zodoende waren de gesprekken die Verstappen jr. met zijn vader had van groot belang voor de inmiddels drievoudig wereldkampioen Formule 1.

Hij vertelt er het volgende over: “Toen ik klein was, vroeg ik heel veel tijdens het karten. Op een gegeven moment zei hij: ‘hou eens op met zoveel te vragen’. Maar natuurlijk heb je het wel over dat soort dingen. Ik denk ook dat mijn vader daar heel veel van heeft geleerd en hij probeerde mij bij te brengen dat je met goede begeleiding van jongs af aan iets betere keuzes kan maken”, aldus de Red Bull-coureur.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS