Formule 1

Enorme opsteker voor Lewis Hamilton als cruciale figuur terugkeert naar zijn inner circle

Uitgegeven door Bas Kaligis • 2 februari 2024 07:03

Lewis Hamilton heeft zijn voormalige rechterhand en vertrouweling Marc Hynes weer naast zich staan voorafgaand aan het F1-seizoen 2024. Als vrienden sinds hun dagen in de Britse juniorseries, was Hynes vele jaren één van Hamiltons nauwste bondgenoten. Hij beheerde zijn zakelijke belangen en werkte als de chief executive van het 'Project 44'-managementbedrijf van de F1-ster.

Lewis Hamilton Mercedes Grand Prix F1


De samenwerking eindigde in 2021, maar dat zou een 'vriendschappelijke' breuk zijn geweest. Een bron dicht bij de F1-coureur vertelde destijds de Daily Mail: "Marc heeft Project 44 verlaten om andere kansen binnen de motorsport na te streven en Lewis wenst hem het beste, wetende dat hij net zo waardevol zal zijn voor zijn volgende uitdaging, als hij was voor P44.”

"Marc en Lewis kennen elkaar al sinds ze jong waren, eerst als vrienden en daarna als zakenpartners, dus hoewel ze zakelijk uit elkaar gaan, blijven ze goede vrienden."

De twee komen dus weer samen voor het Formule 1-wereldkampioenschap van dit jaar. Deze keer zal hij 'uitsluitend gefocust zijn op raceactiviteiten' terwijl hij de zevenvoudig wereldkampioen ondersteunt tijdens Grand Prix-weekenden.

Een woordvoerder van Hamilton vertelde de publicatie: "Lewis kijkt uit naar het begin van het nieuwe Formule 1-seizoen en hij zal samenwerken met Marc Hynes, zijn langdurige vriend en voormalige collega. Hij zal zijn expertise inzetten om Lewis op het circuit te assisteren. Marc zal zich uitsluitend richten op raceactiviteiten en ondersteuning van Lewis' inzet om de strijd terug te brengen naar de top." In 2025 racet Hamilton overigens voor Ferrari.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS