Formule 1

Esteban Ocon enthousiast over het volle stadiongedeelte in Mexico: "Opwindend en megasfeer"

Uitgegeven door Peter Vader • 23 oktober 2024 20:00

Esteban Ocon gaat komend weekend met het BWT Alpine Formula One Team naar het Autódromo Hermanos Rodríguez voor de 20e ronde van het FIA Formule 1 Wereldkampioenschap van 2024. Plaats van handeling is de Grand Prix van Mexico-Stad. Maar voor het zo ver is, blikte hij nog even terug naar de verreden Amerikaanse GP in Austin.

Esteban Ocon F1 Alpine Foto 1

Esteban Ocon: “Het was een gecompromitteerde race. Het was jammer dat we in Austin moesten herstellen van een aanrijding van achteren in bocht 1 en een spin, die ons naar de achterkant van het veld dirigeerde. We hebben heel hard gewerkt om een paar posities terug te winnen tijdens de race en we hebben een hele lange eerste stint gereden om een offset te behalen. Maar helaas, een finish in de punten bleek niet mogelijk. We besloten aan het einde van de race om de pitstraat in te gaan voor nieuwe zachte banden om de snelste ronde te proberen. Dat lukte ons ook, wat betekende dat onze directe rivalen het bonuspunt dat daarbij hoort niet konden scoren. Onze geüpgradede auto presteerde echter goed, vooral op zaterdag en we kunnen deze positieve punten nu meenemen naar de Grand Prix van Mexico-Stad van komend weekend.”

Esteban Ocon F1 Alpine Foto 2

De positieve punten van Austin zullen ten volle worden gebruikt in Mexico-Stad. Esteban Ocon: “Ik kijk ernaar uit om dit weekend terug te keren naar Mexico-Stad. Het is een opwindend circuit met een megasfeer. Een van de beste delen voor alle coureurs is het volle stadiongedeelte, het is altijd heel bijzonder om daar doorheen te rijden en het maakt me nog meer enthousiast voor de start van de race. Het circuit is goed om te rijden en de auto stuurt anders dan anders op de overige circuits van de kalender. Dat komt door de grote hoogte. We zullen onze lessen van de upgrades in Austin gebruiken om zoveel mogelijk prestaties te halen om het weekend te maximaliseren.”

Positieve woorden van de Fransman, die in Austin voor het eerst in zijn carrière de snelste raceronde realiseerde. Een opsteker voor Ocon, die aan zijn laatste reeks van Grands Prix begint bij Alpine.

F1 Alpine sheet Foto 3

Foto's: media.alpinecars.com



Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS