Formule 1

Ferrari onderzoekt 'vreemde' brandstofgeur in auto van Sainz

Uitgegeven door Bas Kaligis • 23 oktober 2024 18:05

Ferrari-teambaas Fred Vasseur zegt dat het team nog steeds niet weet waarom Carlos Sainz kortstondig brandstof rook in zijn cockpit tijdens de eerste ronden van de Grand Prix van de Verenigde Staten.

Carlos Sainz in zijn Ferrari op COTA


Sainz meldde via de boordradio: "Het ruikt sterk naar brandstof in de auto, jongens." Het probleem verdween echter na een paar bochten en Spaanse Ferrari F1-coureur eindigde uiteindelijk als tweede achter teamgenoot Charles Leclerc.

Vasseur: "Hij rook brandstof in de auto. Het was vreemd. We zagen niets op de data, maar het werd na drie of vier bochten weer normaal."

Het incident had gevolgen voor Sainz' race. Hij verloor kostbare tijd en de DRS-mogelijkheid op Max Verstappen. "Ik had een soort probleem waardoor ik zeer weinig vermogen had bij het uitkomen van de bochten", zei Sainz.

"Zodra ik Charles op P1 zag en Max hem niet kon bijhouden, wist ik dat het game over was als ik Max niet in de eerste drie ronden kon passeren", concludeerde Sainz. "Baanpositie is cruciaal op elk Formule 1-circuit."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS