Formule 1

Ferrari-teambaas over onderhandelingen met Hamilton: 'Het was niet moeilijk om hem te overtuigen'

Uitgegeven door Frank Korsel • 13 oktober 2024 10:01

In februari van dit jaar werd bekend dat Lewis Hamilton niet voor Mercedes, maar voor Ferrari zou uitkomen in 2025. Deze baanbrekende move deed flink wat stof opwaaien in de Formule 1 wereld. Frederic Vasseur, teambaas van Ferrari, is in elk geval zeer content met de komst van de zevenvoudig wereldkampioen. De Fransman concludeert dat het betekent dat Ferrari op de juiste weg zit.



Het is van 2008 geleden dat Ferrari voor het laatst wereldkampioen werd bij de constructeurs. Hamilton moet er samen met zijn teamgenoot Charles Leclerc voor gaan zorgen dat er op korte termijn weer een wereldtitel bij komt. De voorman van Ferrari vertelt in gesprek met Autosport dat het team er alles aan doet om de coureurs daarvoor een geschikte auto te geven. “We moeten progressie boeken. Ik kan zeggen dat we heel veel investeren in ons volgende project”, aldus Vasseur.

Zodoende is de teambaas dan ook heel blij dat een gelouterde veelwinnaar als Hamilton zich aansluit bij het Steigerende Paard. “Het feit dat hij voor Ferrari kiest, betekent dat we de juist auto moeten bouwen. Dat is het ultieme doel. Een coureur als Hamilton voegt zich niet bij ons team om op vakantie te gaan. En vanuit mijn kant denk ik dat we op het juiste spoor zitten wat performance betreft.”

Dat Hamilton juist op dit moment ervoor koos om naar Ferrari te gaan, kwam voor velen misschien als een verrassing. Maar Vasseur kent de Britse autocoureur al heel lang en wist al lange tijd dat de 105-voudig Grand Prix-winnaar ooit voor Ferrari zou gaan rijden. “Het was niet heel moeilijk om Lewis te overtuigen. Ik kan me nog herinneren dat we in 2004 samenwerkten. Destijds was hij onderdeel van McLaren-Mercedes. Maar toen had hij al in zijn hoofd dat hij vroeg of laat naar Ferrari zou gaan.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS