Formule 1

Franco Colapinto snapt kritiek op inhaalactie Singapore niet: "Zag een gat en ging ervoor"

Uitgegeven door Frank Korsel • 29 september 2024 14:03

Franco Colapinto reed in Singapore vorige week zijn derde Formule 1 Grand Prix. De Argentijn baarde bij de start van de loodzware race veel opzien toen hij heel gewaagd laat remde bij het ingaan van de eerste bocht. Onder andere zijn teamgenoot Alexander Albon hekelde de ‘gevaarlijke’ actie van de jonge Argentijn, maar zelf snapt hij niet zoveel van de kritiek. Alles is toch goed gegaan?

Franco Colapinto

Bij de start remde Colapinto aardig laat. Hij zat aan de linkerkant van de baan en dook aan de binnenkant. Hij haalde met gemak de apex. Alhoewel het een spectaculaire start was voor de jonge Argentijn waren meerdere coureurs minder enthousiast over zijn inhaalacties.

Ook Alexander Albon was niet blij met de poging en schreeuwde het uit op de boordradio. Daarnaast lieten ook andere coureurs van zich horen. Na de race geeft Colapinto aan dat hij de kritiek niet snapt: "Ik begrijp het niet. Ik zag alleen Tsunoda naast me. Er was genoeg ruimte, dus ik besloot de bocht aan de binnenkant in te gaan. Ik zag een gat en ik ging ervoor, het was gewoon een goede start. Dat heeft zich duidelijk uitbetaald. Al met al was het een goede eerste race in Singapore. Door de hitte en de hoge luchtvochtigheid was het zwaar, maar ik heb het volbracht."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS