Formule 1

Gaat Andretti Autosports met Alpine racen vanaf 2024? "Formele afspraak met Renault voor..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 3 maart 2022 07:45

Andretti Autosports is in gesprek met Alpine voor een mogelijk LMDh-programma. De stap naar de prototype klasse komt daarmee naast de ambities van het Amerikaanse team om haar intrede in de Formule 1 te maken. In een interview onthult Mario Andretti dat zijn zoon Michael wil terugkeren naar de top van het endurance racen. Volgens de F1-legende heeft Andretti Autosports een formele afspraak met Renault voor de levering van F1-motoren, waarmee ook de deuren geopend zijn om een LMDh in te zetten in het IMSA WeatherTech Championship. Daarmee keert Andretti voor het eerst sinds 2007-08 terug in het endurance racen.

Mario Andretti

“We hebben veel vrienden in de Formule 1”, vertelt Andretti in een interview met David Land. “Het is één grote familie. Het mag duidelijk zijn dat Michael in gesprek is met Alpine om een sportscarprogramma op te zetten en nog meer... Er is veel beweging. Alles werkt, uiteindelijk. Ik denk dat we afhankelijk zijn van veel goede mensen.”

Het debuut van de Alpine LMDh in het FIA World Endurance Championship staat gepland voor 2024, maar kan nu dus onder een andere naam ook verder ingezet gaan worden in het IMSA. Alpine of Renault verkopen op het moment geen auto’s in de VS, dus mogelijk dat dit onder een andere merknaam gaat plaatsvinden. Nissan zou bijvoorbeeld een mogelijkheid zijn, omdat zij een alliantie hebben met Renault.

Alpine zei eerder geen plannen te hebben om met de LMDh in Amerika te gaan racen, maar stond wel open voor ideeën. Zo staat CEO Laurent Rossi open voor klantenteams met de auto in de IMSA. Mogelijk dat hij deze dus met Andretti gevonden heeft.

Alpine_endurance_team_2021

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS