Formule 1

Geen makkelijk instapmoment voor de vervanger van Daniel Ricciardo: "Een berg te beklimmen"

Uitgegeven door Bart • 15 oktober 2024 09:58

Liam Lawson mag vanaf komend weekend weer extra Formule 1-ervaring opdoen. De 22-jarige Nieuw-Zeelander is bij Racing Bulls de vervanger van Daniel Ricciardo, iets dat hij vorig jaar ook al enige tijd was toen de Australiër geblesseerd was. Nu komt Lawson echter later in het seizoen in actie en ook nog op meerdere banen waar hij nog nooit gereden heeft. En dan is Austin ook nog een sprintweekend.

Lawson Ricciardo


"Door mijn simulatorwerk is de stap minder groot, maar het blijft natuurlijk een hele grote stap", zegt Lawson in gesprek met de Nieuw-Zeelandse radiozender Newstalk ZB. "Het wordt zwaar om nu in te stappen. Ik heb nog niet eerder in Austin gereden, al heb ik veel in de simulator gezeten en daardoor ben ik beter voorbereid dan vorig jaar."

"Aan de andere kant is het iets later dan vorig jaar en de andere jongens hebben al driekwart van het seizoen achter de rug. Natuurlijk train ik het hele jaar hard om er klaar voor te zijn, maar dat is iets anders dan racefit zijn. Het wordt een grote uitdaging."

Lawson noemt nog meer nadelen op. "Ik heb alleen ervaring op de banen waar ik vorig jaar heb gereden, nog niet op Austin, Vegas, Brazilië.... Gelukkig heb ik in Mexico een vrije training gereden, maar ook dat wordt een grote uitdaging. In Abu Dhabi heb ik een vrije training voor Red Bull gereden. Austin is ook nog eens een sprintweekend, dus ik heb maar één vrije training voor de sprintkwalificatie. Ik ga zo veel mogelijk leren om klaar te zijn voor die kwalificatie."

"We hebben echt een berg te beklimmen en hopelijk kan ik dan volgend jaar het hele seizoen rijden. Hopelijk is dit de start van mijn F1-carrière, maar voor nu ben ik vooral dankbaar voor deze kans. Dat waardeer ik enorm."

Vragenvuur met Liam Lawson:

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS