Formule 1

Grand Prix van Miami voorlopig geen nachtrace, maar 'zeg nooit nooit'

Uitgegeven door Frank Korsel • 11 maart 2023 14:00

Het circuit van Miami heeft enkele veranderingen ondergaan om het inhalen te bevorderen. Het werk aan de baan is bijna afgerond en de organisator, Tyler Epp, vertelt over de veranderingen die hebben plaatsgevonden om het circuit in Florida. Er deden geruchten de ronde dat de Grand Prix van Miami zou veranderen in een nachtrace, de organisatie sluit uit dat het in de nabije toekomst gaat gebeuren. Toch houdt hij een slag om de arm.

Miami Grand Prix

Epp legt bij Racingnews365 uit wat er allemaal is gebeurd aan het circuit. Zo is de bovenste laag van het circuit vervangen en is er samen met het architectenbureau van Hermann Tilke een nieuwe coating aangebracht: “We denken dat we het heel goed hebben gedaan en gisteren is het asfalt op het laatste stuk gelegd. De baan is bijna klaar, in de komende zes weken zullen we de laatste hand leggen en begin mei zal alles klaar zijn.”

“Er zijn geen grote wijzigingen aan de circuitconfiguratie, maar we luisterden naar de mening van de coureurs, de FIA en de Formule 1 over wat er veranderd moet worden in de chicane van de 13e, 14e en 15e bocht. We hebben de locatie van enkele van de Tecpro-barriers en barrieres gewijzigd in overeenstemming met de beslissing van de FIA.”

Er deden geruchten de ronde die stelden dat de Grote Prijs in de Amerikaanse staat Florida zou veranderen in een nachtrace, Epp vertelt dat hij geniet van het podium in bijvoorbeeld Singapore, maar: “We hebben in de nabije toekomst geen nachtrace in Miami.”


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS