Formule 1

Haas heeft belangrijk nieuws voorafgaand aan de GP van de Verenigde Staten

Uitgegeven door Peter Vader • 14 oktober 2024 14:29

Voor het tweede jaar op rij staan er drie races op Amerikaanse bodem op de Formule 1-kalender. De eerste is al verreden in Miami. De tweede wordt komend weekend verreden in Texas (COTA) en de derde dient zich ook aan: Las Vegas! De laatste moet alle andere Grands Prix op de kalender overtreffen als het gaat om het showelement, iedereen kijkt reikhalzend uit naar het evenement. We zullen de F1-bolides over de wereldberoemde Las Vegas-‘strip’ zien racen en er is nog veel meer te zien en beleven. Om dit met zijn fans te vieren, heeft Team Haas dus geweldig nieuws.



De F1-Grand Prix in Texas is zonder twijfel de meest populaire race in Amerika. COTA is nou eenmaal het circuit dat het langst deel uitmaakt van de F1-kalender. Om deze reden werd Texas gekozen om “iets bijzonders te creëren ”, zoals te lezen is op de social media van het team van Gene Haas.

Wat dat gaat worden blijft nog even een verrassing. Maar de teamleden zullen zich tijdens het Grand Prix-weekend bewegen in bijzondere kleding en er zal, net als vorig jaar, een speciale livery op de F1-auto te zien zijn. Heeft het te maken met het grote Haas-nieuws van vorige week? Namelijk dat het Amerikaanse team een samenwerking is aangegaan met Toyota. Misschien wel… De Japanse autofabrikant is weliswaar een samenwerkingsverband aangegaan met Haas, maar gaat in ieder geval geen Haas-motoren produceren. De krachtbronnen blijven gewoon geleverd worden door Ferrari en het Amerikaanse team blijft een klantenteam van Maranello. Maar met de komst van Toyota, is Haas weer een bruisend team!

Haas__Las_Vegas_2023



Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS