Formule 1

Helmut Marko sluit één grote naam uit voor het stoeltje van Lewis Hamilton

Uitgegeven door Bas Kaligis • 5 februari 2024 07:02

Op zoek naar de 'best mogelijke' coureur als vervanger van Lewis Hamilton heeft Red Bull duidelijk gemaakt dat Daniel Ricciardo 'niet beschikbaar' is voor Mercedes.

Daniel Ricciardo F1


Toto Wolff heeft nog niet veel tijd gehad om na te denken over de line-up van zijn team voor 2025. Gevraagd door de media, de dag na Hamiltons schokkende nieuws, gaf de Oostenrijker toe dat hij openstond voor elke situatie, van een rookie tot een ervaren coureur.

"Ik heb nog niet echt goed nagedacht met het team over waar we heen willen gaan. “Als je mij twee dagen geleden had verteld dat Lewis naar Ferrari zou gaan, had ik dat onmogelijk genoemd, dus situaties en dingen kunnen snel veranderen. Wie weet wat er gebeurt op de coureursmarkten en of die kansen voor ons kan bieden."

Mercedes wordt al in verband gebracht met Carlos Sainz. Er is zelfs gesuggereerd dat Max Verstappen een optie zou kunnen zijn. Maar misschien is de man die getipt wordt als zijn teamgenoot voor 2025 degene die Hamiltons stoeltje zou kunnen vullen, Daniel Ricciardo.

De Aussie keerde vorig seizoen terug op de grid met het juniorteam van Red Bull en zal bij VCARB blijven voor het kampioenschap van 2024. Een terugkeer naar Red Bull wordt daarna zijn volgende stap, zo is de verwachting. Zijn naam is echter genoemd naast een hele reeks andere coureurs die genoemd zijn als potentiële kandidaten om Hamilton te vervangen.

Red Bull zegt nee. Volgens F1-Insider.com heeft Red Bull motorsportadviseur Helmut Marko hen verteld dat de Honey Badger 'een langlopend contract heeft en niet beschikbaar is'.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS