Formule 1

Het nieuwe avontuur van Eddie Jordan: van Formule 1 naar rugby?

Uitgegeven door Bas Kaligis • 23 oktober 2024 07:00

Eddie Jordan, voormalig eigenaar van een Formule 1-team, zou interesse hebben in de aankoop van de rugbyclub London Irish. Dit komt enkele maanden nadat hij een belangrijke rol had gespeeld bij de overgang van Adrian Newey van Red Bull naar Aston Martin voor het F1-seizoen van 2025.

Eddie Jordan


Jordan, die sinds 2005 niet meer direct betrokken was bij de Formule 1, werd onlangs weer een sleutelfiguur in de sport. Als manager van Newey onderhandelde hij over diens vertrek bij Red Bull, waardoor de ontwerper al in 2025 bij Aston Martin aan de slag kan gaan.

Volgens een bericht in The Times zou Jordan nu deel uitmaken van een consortium dat interesse heeft in de Franse rugbyclub AS Béziers Hérault. Daarnaast zou hij plannen hebben om London Irish over te nemen en een portfolio van rugbyclubs op te bouwen, vergelijkbaar met het model van de City Football Group in het voetbal.

Jordans ambitie lijkt zich dus uit te breiden naar de rugbywereld. "Ik ben altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en kansen", zou de Ierse zakenman hebben gezegd.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS