Formule 1

Is de Formule 1 te saai omdat Max Verstappen altijd wint? F1-CEO Stefano Domenicali bewijst het tegendeel..

Uitgegeven door Peter Vader • 16 mei 2024 12:43

In een Formule 1-seizoen van 2024 dat gedomineerd wordt door onzekerheden, vooral op het front van de rijdersmarkt, is de situatie bij Red Bull niet de beste. Toch heeft het team uit Milton Keynes met Max Verstappen in de zes races die tot nu toe zijn gehouden, vier overwinningen behaald. Verstappen en zijn team lijken onverslaanbaar, maar de F1-CEO Stefano Domenicali dringt aan op voorzichtigheid: alles kan zo maar veranderen. "Als zo'n sterk team veranderingen in zichzelf ondergaat, en ik zeg dit zonder enige vorm van subjectieve beschouwing, geloof ik dat het normaal is dat er veranderingen in de balans kunnen optreden”, verklaarde hij in een interview met Roberto Chinchero van Motorsport. "Het ligt in de aard van de dingen, ik denk niet dat ik iets vreemds zeg door te benadrukken dat de dominantie misschien niet zal voortduren in de vorm die we tot nu toe hebben gezien”, waarschuwde Domenicali, waarmee hij de Ferrari-fans aanmoedigde hun vertrouwen in de progressie van hun favoriete merk te behouden.

Stefano_Domenicali_F1

Stefano Domenicali


Nee, de Formule 1 is niet saai omdat Max Verstappen voortdurend wint. “Het huidige seizoen begon met Red Bull en Verstappen voor iedereen, maar ik wil één aspect benadrukken”, vervolgde Stefano Domenicali. De CEO van de Formule 1 benadrukte hoe de ontevredenheid in deze gevallen van de hogere niveaus komt. In feite zijn het de leiders die zich uitspreken als het WK voetbal het publiek begint te vervelen. Als we echter naar de cijfers kijken, komt er een heel ander scenario naar voren. “We zijn in bijna alle etappes op de kalender uitverkocht, er zijn nog nooit zoveel sponsors en zoveel toeschouwers geweest, en ik vind het eerlijk gezegd onvolledig om de discontinue gegevens met betrekking tot het televisieaandeel te benadrukken”, vervolgde hij tegen Motorsport.

Wat is er veranderd? Voor Domenicali liggen de verschillen in de manier waarop het sportevenement wordt gevolgd – en niet alleen de Formule 1. Sterker nog: “het mondiale publiek heeft verschillende platforms tot zijn beschikking.” Laten we dus deze mythe ontkrachten: F1 is niet saai omdat Max Verstappen altijd wint. Fans hebben hun interesse in deze sport nooit verloren, en dit blijkt uit de kaartverkoop tijdens elk raceweekend.



Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS