Formule 1

Jacques Villeneuve vermoedt Lewis Hamilton-motief achter nieuwe deal Charles Leclerc

Uitgegeven door Bas Kaligis • 5 februari 2024 08:00

Wereldkampioen F1 van 1997 Jacques Villeneuve gelooft dat Ferrari het slim heeft gespeeld door Charles Leclerc een nieuw contract te geven - om hem 'stil te houden' als de schokkende ondertekening van Lewis Hamilton volgde.

Lewis Hamilton F1 Ferrari


Het is een hectisch tussenseizoen geweest in Maranello als het gaat om contractzaken van coureurs. Ferrari kondigde aan dat Leclerc nieuwe voorwaarden had ondertekend, waarna de focus verschoof naar teamgenoot Carlos Sainz die ook een aflopend contract heeft aan het einde van 2024.

Maar weinigen verwachtten de oplossing voor Sainz die zich voordeed, met Ferrari die erin slaagde een zet te doen voor zevenvoudig wereldkampioen Hamilton, die hem weghaalde bij Mercedes om vanaf F1 2025 met Leclerc samen te werken.

Leclercs nieuwe contract, dat naar verluidt een aanzienlijke salarisverhoging en de status van teamleider binnen het Ferrari-team omvat dat een einde probeert te maken aan hun lange periode zonder titel, houdt hem bij het team als Hamilton alweer vertrekt. De dynamiek tussen deze coureurs zal de nodige intriges genereren.

In Leclerc heeft Ferrari een coureur die een van hen is, de ster van de Ferrari Driver Academy en het boegbeeld voor hun streven naar een eerste titel sinds 2008, maar Hamilton brengt zijn status van de meest succesvolle F1-coureur aller tijden met zich mee, evenals de wens van een achtste titel.

Villeneuve gelooft echter niet dat Leclerc enige reden heeft om gefrustreerd te zijn over de komst van Hamilton. Hij prijst Ferrari voor hoe het zijn zaken hebben afgehandeld, door ervoor te zorgen dat Leclerc tevreden was met de voorwaarden die hij wilde voordat de Hamilton-bom barstte.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS