Formule 1

Jenson Button fileert Red Bull maar prijst Max Verstappen: "Het is waarschijnlijker dat...“

Uitgegeven door Peter Vader • 18 oktober 2024 05:02

Nu McLaren aan de leiding staat in het F1-contructeursklassement, worstelt het Red Bull-team iedere race om een paar punten te vergaren. Ze zijn ingehaald en niet meer zo dominant als aan het begin van F1-seizoen 2024 evenals ze dat in 2023 het hele jaar waren. Bovendien wordt de kar getrokken door Max Verstappen gezien de slechte prestaties van zijn teamgenoot Sergio Pérez. Reden voor de F1-wereldkampioen Jenson Button om zich in de Sky Sports F1-podcast kritisch uit te laten over de kansen van Red Bull. Hij is van mening dat Red Bull zelfs moet opletten niet af te glijden naar de derde plaats bij de constructeurs, nu Ferrari zich tijdens de laatste Grands Prix duidelijk verbeterd heeft.

Max Verstappen en Lando Norris podium F1 Red Bull McLarenJenson Button over Max Verstappen met rechts Lando Norris van het momneteel onverslaanbare McLaren: "Dit laat zien hoe goed Max het met die auto heeft gedaan”

Max is top!
“Ik kan me niet herinneren wanneer een team voor het laatst het rijderskampioenschap wčl won, maar derde werd in het constructeurskampioenschap. Iemand moet me maar eens vertellen…”, merkte Button schamper op. Opmerkelijk genoeg benadrukte de Brit de kwaliteiten van Max Verstappen: “Dit laat zien hoe goed Max het met die auto heeft gedaan.”

Wie verslaat wie?
Voor Jenson Button staat het als een paal boven water dat Red Bull niet van McLaren kan winnen. Die zijn op dit ogenblik iedereen te snel af, op zich een geweldige prestatie, een resultaat van voortdurend overal aan blijven werken. Maar daar blijft het niet bij. Button waarschuwt voor tegenstander die Red Bull nu ook aan het naderen is in de stand om het kampioenschap, namelijk Ferrari! “Ik denk niet dat Red Bull in elke race punten zal scoren, maar de mogelijkheid bestaat dat Ferrari ze zal verslaan. Het is inderdaad waarschijnlijker dat Ferrari Red Bull verslaat, dan dat Red Bull McLaren verslaat. “

RB20 weer bovenaan?
Jenson Button refereert aan het jaar 1982. Dat jaar was ook een abnormaal seizoen, waarin Keke Rosberg weliswaar het F1-wereldkampioenschap bij de rijders won, maar zijn Williams-team op de vierde plaats in het constructeurskampioenschap eindigde. Best bijzonder, zo’n verschil. De laatste jaren gaan deze twee kampioenschappen vaak gelijk op. Uitzondering vormt 2021, toen Max Verstappen in de laatste race van het jaar zijn eerste wereldtitel met Red Bull won, terwijl de constructeurstitel naar Mercedes ging. Benieuwd hoe het dit jaar zal gaan. Verliest Red Bull ook zijn tweede plek? Of zijn de updates die komend weekend in Austin op de RB20 worden geďntroduceerd, voldoende om Red Bull weer vooraan mee te laten strijden?

Ferrari voorbij aan Red BullGaat ook Ferrari voorbij aan Red Bull in het F1-constructeurskampioenschap 2024?



Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

Babe-box

Xtra

COLUMNS