Formule 1

Kimi Antonelli maakt bijzonder Formule 1-debuut in Monza: “Zal erg speciaal worden”

Uitgegeven door Frank Korsel • 27 augustus 2024 12:50

Het is een speciaal weekend voor de Italiaanse autosport. Voor het eerst in jaren staat er weer een Italiaanse coureur op de inschrijflijst voor de Italiaanse Grand Prix. Daarnaast is Andrea Kimi Antonelli ook de jongste coureur in jaren die zijn Formule 1-debuut maakt. De net achttienjarige coureur maakt in Monza zijn Formule 1-debuut tijdens de eerste vrije training voor de Grote Prijs van Italië. Dit doet hij namens het team van Mercedes.

Andrea Kimi Antonelli

Mercedes is de piepjonge coureur uit Bologna aan het klaarstomen voor zijn debuut, dat komend seizoen moet komen. Toto Wolff, de teambaas van Mercedes, liet afgelopen week in Zandvoort al weten dat Antonelli in Monza zijn VT1-debuut zou maken. Maandag maakte Mercedes dit officieel wereldkundig.

Antonelli wordt gezien als één van de grootste talenten van de nieuwe generatie coureurs. Hij werd afgelopen week achttien jaar en blikt in een persbericht vooruit op zijn eerste meters tijdens een officieel Formule 1-weekend: "Het zal heel erg speciaal worden om deel te nemen aan mijn eerste vrije training. Ik heb er heel erg veel zin in om te gaan rijden in de W15 en ik kijk ernaar uit om de baan te delen met zoveel geweldige coureurs. Ik kan haast niet wachten!"

Naast zijn werkzaamheden voor Mercedes, racet hij dit weekend ook in de Formule 2 namens het team van Prema. Met 87 punten op het rostrum staat hij op de zevende positie in het klassement.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS