Formule 1

Krijgt Max Verstappen een gridstraf voor de Mexicaanse Grand Prix? De Nederlander reageert!

Uitgegeven door Frank Korsel • 26 oktober 2024 05:02

Max Verstappen heeft geen goede vrijdag doorgemaakt tijdens het Grand Prix-weekend in Mexico. De Nederlander werd meermaals gehinderd door motorproblemen en reed daardoor slechts vier rondes tijdens de tweede vrije training. Toch concludeert de drievoudig wereldkampioen dat de schade relatief beperkt blijft, zo vertelt hij in gesprek met internationale media.



Dat er sprake was van een probleem aan boord van de RB20 van Verstappen werd al duidelijk aan het einde van de eerste vrije training, toen hij plots tot stilstand kwam op de baan. Er werd hard gewerkt om een oplossing te vinden in aanloop naar VT2, maar dit bleek tevergeefs. In de beginfase van de tweede trainingssessie klaagde Verstappen over een raar geluid bij de motor en zodoende werd hij naar binnen gehaald.

Gezien het feit dat Verstappen op vrijwel elk vlak al aan het maximum aantal toegestane motoronderdelen zit, werd er gevreesd voor een gridstraf voor de Grand Prix in Mexico-Stad. Maar de Red Bull-coureur heeft goed nieuws: “Nee, dat komt wel goed”, vertelt de 27-jarige coureur. Veel meer kan hij echter niet kwijt over zijn gevoel naar aanleiding van de onstuimige oefendag. “Ik heb nooit echt een goede run gehad. In totaal slechts vier of vijf rondjes, en dat is inclusief een aantal langzame rondes. Het is een dag om snel te vergeten.”

Wat nou precies precies de oorzaak van het probleem is, wordt nog onderzocht. “De motor wordt nog nagekeken. Ik weet niet precies wat het probleem was. Het was voor mij een nutteloze dag, ik heb slechts vier of vijf rondjes gereden. Daar kunnen we weinig mee”, aldus een balende Verstappen.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS