Formule 1

Lando Norris over relatie met Max Verstappen: 'Dat wij beste vrienden zijn, is onzin'

Uitgegeven door Frank Korsel • 10 oktober 2024 06:02

De strijd om het wereldkampioenschap Formule 1 lijkt af te stevenen op een bloedstollend spannende ontknoping. Momenteel staat Max Verstappen 52 punten voor, maar de Nederlander voelt de hete adem van Lando Norris in zijn nek, die race per race gestaag dichter bij zijn opponent komt. Verstappen en Norris kennen elkaar al lang en houden er een speciale verstandhouding erop na. In gesprek met The Athletic vertelt Norris over zijn relatie met de Red Bull-coureur.



Norris, die zelf uitkomt namens het team van McLaren, maakte dit jaar voor het eerst mee hoe het is om het stelselmatig op te nemen tegen Verstappen. Dat blijkt verre van makkelijk. “Max is waarschijnlijk de moeilijkste om tegen te racen”, verklaart de Britse coureur. “Hij is zich als geen ander bewust van wat er om hem heen gebeurt. Daarnaast zit hij al vier, vijf jaar in deze sterke positie. Voor mij is het allemaal behoorlijk nieuw.”

Dit seizoen vochten de kemphanen meermaals tegen elkaar. Hun rivaliteit bereikte het kookpunt toen er een crash plaatsvond tijdens de Grand Prix in Oostenrijk. Hoewel Norris met een jammerlijk gevoel terugkijkt op die situatie, stelt hij wel de morele winnaar te zijn na dat moment. “Het pakte uiteraard niet uit zoals gewenst, maar gevoelsmatig was ik wel de winnaar door het gevecht aan te gaan met Max”, aldus de drievoudig Grand Prix-winnnaar.

Nog steeds zijn er veel mensen die beweren dat Verstappen en Norris beste vrienden zijn, maar laatstgenoemde vertelt dat dat eigenlijk wel meevalt. “Veel mensen denken dat, omdat ik het goed met iemand kan vinden, of videospelletjes met iemand speel, we meteen beste vrienden zijn. Maar dat is onzin.”

De 122-voudig deelnemer aan een Formule 1-wedstrijd vervolgt: “We hebben dezelfde interesses, we spelen af en toe padel samen en ik waardeer Max als een persoon. Maar dat verandert niks aan mijn handelswijze op de baan”, besluit Norris zijn uiteenzetting over de relatie met Max Verstappen.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS