Formule 1

Lando Norris vol verbazing na pole in Austin: “Verdomd, gaat moeilijk worden deze ronde te verslaan”

Uitgegeven door Frank Korsel • 19 oktober 2024 23:04

Lando Norris start de Grote Prijs van Amerika op zondag vanaf de eerste startpositie. De McLaren-coureur reed in de kwalificatie de snelste tijd en hield titelrivaal Max Verstappen achter zich. Na zijn pole position in Singapore is dit Norris’ tweede opeenvolgende pole position voor de Grand Prix. Blijdschap overheerste bij de Brit.

Lando Norris Max Verstappen

“Het was een prachtige ronde, ik zou niet veel sneller gaan”, zo klonk Norris na het scoren van zijn pole positie voor de camera bij James Hinchcliffe.

Norris had inderdaad geluk, want in de laatste run was Verstappen sneller onderweg. Toch kon hij zijn tijd niet verbeteren door een harde klapper van George Russell in de laatste sector van het circuit.
“Je weet wanneer je een ronde rijdt en je denkt verdomd, het gaat moeilijk worden om die te verslaan”, gaat Norris met zelfvertrouwen verder.

"We hebben het hele weekend op de achterste voet gestaan, niet op het tempo van de Ferrari of de Red Bull, dus soms moet je als coureur iets doen, wat ik deed. Carlos zei dat hij sneller ging, Max zei dat hij ging sneller, dus misschien had ik geluk, maar ik neem het."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS