Formule 1

Lewis Hamilton vermoedt dat upgrades Mercedes oorzaak zijn van mislukking in VS

Uitgegeven door Bas Kaligis • 21 oktober 2024 19:02

Lewis Hamilton denkt dat de recente upgrades van Mercedes mogelijk de oorzaak zijn van zijn vroege uitvalbeurt tijdens de F1 Grand Prix van de Verenigde Staten.

Lewis Hamilton Mercedes Grand Prix F1 COTA


Hamilton spinde in de derde ronde in de grindbak bij bocht 19, dezelfde plek waar teamgenoot George Russell zaterdag crashte in de kwalificatie. De zevenvoudig wereldkampioen in de hoogste klasse van de autosport was verbaasd over het incident.

"Ik pushte niet eens op dat moment", zei Hamilton. "Ik probeerde alleen maar op gang te komen en de banden op temperatuur te brengen. De auto begon te stuiteren, de linker voorband begon te stuiteren en de achterkant brak gewoon uit."

Hamilton merkte op dat hij vrijdag in de eerste training een vergelijkbaar probleem had. Hij overweegt nu om tijdens de volgende race in Mexico terug te gaan naar de oude specificatie van de auto.

Mercedes staat voor een uitdaging om weer competitief te worden. Het team zal de data van de Grand Prix van de Verenigde Staten analyseren om te bepalen of ze moeten terugkeren naar de vorige specificatie.

"We zullen zoveel mogelijk onderzoeken en na vandaag zullen we de data bekijken om te zien of we volgende week met de oude of nieuwe spec gaan rijden", aldus Lewis Hamilton.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS