Formule 1

Liam Lawson had het erg moeilijk langs de zijlijn: “Ik stond dit jaar buitenspel"

Uitgegeven door Peter Vader • 27 september 2024 15:03

Liam Lawson heeft eindelijk bereikt wat hij graag wilde: een permanent stoeltje in de Formule 1! Na indruk te hebben gemaakt tijdens de vijf races die hij vorig jaar reed in de AlphaTauri, krijgt hij nu de kans om een nieuwe uitdaging aan te gaan, maar dan als officiële coureur. “Dit jaar is zeker niet gemakkelijk voor mij geweest. Vorig jaar heb ik aan enkele F1-races kunnen deelnemen, terwijl ik dit jaar buitenspel stond. Tegelijkertijd had ik zonder de races van vorig jaar nu geen recht op het stoeltje gehad. Toch heb ik dit jaar veel geleerd in mijn rol als reservecoureur. De Formule 1 is heel anders dan andere categorieën, dus dit jaar heb ik veel geleerd. Deze klasse is niet te vergelijken met andere.", aldus de jonge Nieuw-Zeelander in een interview met RacingNews365.

Daniel Ricciardo en Liam LawsonDaniel Ricciardo (links) en Liam Lawson (rechts)

“Je vecht met iedereen”
Vorig jaar verving hij Daniel Ricciardo, toen de goedlachse Australiër bij de Grand Prix van Nederland in Zandvoort zijn pols brak en hij tijdelijk uitgeschakeld was. Ironisch genoeg vervangt Lawson nu Ricciardo opnieuw, maar dan wèl permanent. Hij neemt zijn stoeltje over. Liam Lawson: “De uitdaging met Ricciardo? Het was niet alleen een gevecht tussen mij en hem. In de Formule 1 vecht je met iedereen om een plek te bemachtigen of te behouden. Wij vechten om te overleven. Tussen mij en hem was het echter nooit zo. Misschien omdat we ons op een ander moment in onze carrière bevinden, maar het is altijd goed gegaan tussen ons."

Belofte nagekomen
Liam Lawson is uiteraard blij met zijn aanstelling en wilde daarvoor Helmut Marko en de hele Red Bull-familie bedanken voor de belofte die ze jegens hem zijn nagekomen : "Helmut haalde me jaren geleden over van de Toyota Racing Series in Nieuw-Zeeland, toen ik 16 was. Toen zorgde hij ervoor dat ik naar de Formule 1 kon . Hij vertelde me destijds dat het zijn doel was om mij in de Formule 1 te krijgen en dat is hem nu gelukt. Hiervoor ben ik hem zeer dankbaar, want zonder hem zou het niet gelukt zijn. Bovendien ben ik Christian Horner natuurlijk ook erg dankbaar. Hij is een man van zijn woord. En ook aan de hele Red Bull-familie, die enorm veel energie en tijd aan mij heeft besteed."

Liam Lawson F1 Qatar 2023



Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS