Formule 1

Max Verstappen blikt terug op gevechten met Lando Norris in Amerika: 'Die had ik al gepland!'

Uitgegeven door Frank Korsel • 21 oktober 2024 17:01

Max Verstappen besloot de Grand Prix van de Verenigde Staten als derde en liep zodoende drie punten uit op kampioenschapsrivaal, Lando Norris. De voorsprong van de Nederlander in het coureurskampioenschap bedraagt nu 57 punten. Gedurende de race lagen de twee kemphanen geregeld met elkaar in de clinch. In gesprek met de internationale media blikt de drievoudig wereldkampioen terug op zijn schermutselingen met Norris.



In de eerste ronde was het meteen raak: De Red Bull-coureur poogde Norris in te halen bij bocht 1. De Limburger behield zijn tweede positie, maar de polesitter viel terug naar P4. Over de aanval in de eerste ronde vertelt de 61-voudig racewinnaar: Ja, die had ik natuurlijk al gepland!”

Maar in de slotfase liepen de gemoederen pas echt hoog op. Norris had zichzelf inmiddels hervonden en wilde in ronde 52 Verstappen inhalen voor P3 in de wedstrijd. Hoewel deze inhaalactie in eerste instantie succesvol leek, deelde de wedstrijdleiding niet veel later een straf uit aan de McLaren-coureur omdat hij de manoeuvre buiten de baan volbracht.

“Ik ga het hem (Norris, red.) natuurlijk niet makkelijk maken aan het einde van het seizoen. Ik had geen grip aan de voorkant, dat was voor mij wel een probleem. Ik kon daardoor moeilijk laat remmen omdat de auto niet draait. Dan is het makkelijk om een band te blokkeren, maar uiteindelijk ging het best goed. We hebben hem lang kunnen ophouden en toen hij er langskwam, trad hij buiten de baan, Daardoor kreeg hij een straf van vijf seconden, dat pakte wel goed uit. We gingen beiden van de baan, maar je kan niet iemand buiten de baan inhalen”, vertelt Verstappen over het afsluitende gevecht met Norris.

En dus kan de Nederlandse topper terugkijken op een weekend waarin hij, voor het eerst sinds tijden, weer eens uitloopt op zijn voornaamste tegenstrever in de hoogste klasse van de autosport. Toch concludeert Verstappen dat er nog genoeg werk aan de winkel is met het oog op de toekomst. “Natuurlijk willen we dit kampioenschap winnen. Het was een positiever weekend, maar in de race kwamen we tekort. We hebben dus nog wel wat werk te doen.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS