Formule 1

Max Verstappen blikt vlak voor Amerikaanse Grand Prix vooruit: 'We zijn tot nog toe heel sterk geweest, hopelijk vandaag ook'

Uitgegeven door Frank Korsel • 20 oktober 2024 18:01

Max Verstappen heeft in de Rijdersparade vooruitgeblikt op de Grand Prix van Amerika. De Nederlander start als tweede en hoopt polesitter Lando Norris het vuur aan de schenen te leggen in Austin, Texas. Verstappen verwacht een spannende race, maar heeft desalniettemin vertrouwen in een goede afloop.



De strijd om het wereldkampioenschap Formule 1 nadert het kookpunt. Verstappen heeft een voorsprong van 54 punten, maar McLaren-coureur Norris verkeert in bloedvorm en is vastberaden om zijn eerste wereldtitel op te eisen.

Red Bull Racing, het team van Verstappen, probeert zichzelf te hervinden na een aantal moeilijke maanden met veelal wisselvallige resultaten. Dit weekend in het Zuiden van Amerika lijkt een goede opmaat naar een volwaardige terugkeer vooraan het veld. Verstappen won de sprintrace en liep op een haar na pole position mis.

De goede vorm van Verstappen, maakt dat de Nederlander met veel vertrouwen toeleeft naar de Grand Prix op het Circuit of the America’s. “We zijn dit weekend tot nog toe behoorlijk sterk geweest. De sprintrace was goed, dus ik hoop dat we vandaag iets soortgelijks kunnen doen.”

Het moge duidelijk zijn dat Verstappen zijn zinnen heeft gezet op de raceoverwinning. De Grand Prix van de Verenigde Staten gaat van start om 21:00 uur Nederlandse tijd.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS