Formule 1

Max Verstappen na motorproblemen op achterstand: “Nutteloze dag”

Uitgegeven door Frank Korsel • 26 oktober 2024 10:29

De vrijdag in Mexico-stad verliep allesbehalve vlekkeloos voor regerend wereldkampioen Max Verstappen. In de eerste training van het weekend noteerde de Nederlander de vierde tijd neer, maar in de tweede sessie gooiden motorproblemen roet in het eten. Deze verhinderden Verstappen om een tijd neer te zetten en lieten hem teleurgesteld achter op de Autódromo Hermanos Rodríguez.

Max Verstappen Motorproblemen

De tweede vrije training van de Grand Prix van Mexico was langer dan normaal. In de anderhalf uur durende sessie was het de bedoeling de coureurs kennis te laten maken met de bandencompounds voor 2025. Alle coureurs reden volgens een vastgelegd programma, waarbij zij verschillende compounds van Pirelli probeerden. Deze testen brengen waardevolle data op voor de teams, maar zorgden bij Verstappen voor frustratie omdat hij door de technische problemen nagenoeg niet in actie kon komen.

“We zijn de motor aan het checken”, legt Verstappen na afloop van de tweede sessie uit in een persbericht van Verstappen.com. “Ik weet niet precies wat er mis is”, zo klinkt de Nederlander.

De problemen deden zich kort nadat Verstappen de baan opging voor het eerst voor en hij via de radio meldde dat er vreemde geluiden uit de motor kwamen. Red Bull gaf hem in eerste instantie de opdracht door te kachelen, maar niet veel later werd hij toch terug naar de pits geroepen nadat hij opnieuw rapporteerde dat het geluid ‘niet normaal’ was: “Een erg nutteloze dag vanuit mijn kant. Ik heb vier of vijf rondjes gereden, maar er valt niet veel van te leren. Een dag om snel te vergeten,” vertelt Verstappen.

Het kan een slecht begin zijn van een tegenvallend weekend voor Verstappen, die na de eerste dag al op een 1-0 achterstand staat. McLaren en Ferrari, de grootste concurrenten van Verstappen, kwamen namelijk goed uit de startblokken op het Mexicaanse asfalt.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS