Formule 1

Max Verstappen stormt naar pole in Texas: "Het is alweer een tijdje geleden"

Uitgegeven door Frank Korsel • 18 oktober 2024 22:35

Max Verstappen stoof op het Circuit of The Americas in Austin naar de pole position voor de sprintrace van zaterdagavond. De Red Bull-coureur klokte een tijd van 1:32.833 en was daarmee slechts 0.012 seconden sneller dan George Russell in zijn Mercedes. Charles Leclerc eindigde als derde, terwijl Lando Norris, Verstappens grootste rivaal in de titelstrijd, de sprintrace vanaf de vierde plek zal aanvangen. Verstappen kijkt met vertrouwen vooruit op de belangrijke sprintrace en is blij weer eens van pole position te kunnen starten.


De sprintkwalificatie begon met een chaotische SQ1, waarin onder anderen Oscar Piastri een einde zag komen aan zijn sessie toen zijn tijd werd afgepakt. SQ2 bracht nog meer drama met de uitschakeling van Sergio Perez, die op P11 zal starten. Dit betekent dat Verstappen in de sprintrace niet hoe te rekenen op dekking van de Mexicaan.

"We hadden een goede dag", begint Verstappen na de sessie. "Sprintkwalificatie is altijd moeilijk omdat je eerst twee runs doet op de medium banden en daarna op de soft. Je weet dan niet precies hoeveel je kunt pushen", gaat Verstappen na afloop verder.

"Ik ben blij dat ik op pole sta, het is alweer een tijdje geleden. Dit circuit is geweldig om te rijden. Het is niet makkelijk, maar wel leuk. We gaan ons best doen in de sprintrace, maar we weten dat de meeste punten zondag te verdienen zijn, en daar willen we echt goed presteren."

 

Babe-box

Xtra

COLUMNS