Formule 1

Max Verstappen vindt doorbraak na 'verschrikkelijk' weekend GP Mexico

Uitgegeven door Bas Kaligis • 27 oktober 2024 08:32

Max Verstappen heeft onthuld dat hij en Red Bull 'enkele laatste aanpassingen' hebben gemaakt om een 'verschrikkelijk weekend' tijdens de Grand Prix van Mexico om te draaien.

Max Verstappen Red Bull Racing F1 Mexico


Verstappen herstelde zich na het schrappen van zijn eerste Q3-ronde vanwege het overschrijden van de baanlimieten en verzekerde zich van een start vanaf de eerste rij. Hij zei: "Gisteren deed ik vier ronden: twee ronden op lage brandstof en twee ronden op hoge brandstof, dus het was eigenlijk gewoon een complete afschrijving. Geen informatie."

Over de kwalificatie merkte hij op: "Om op de eerste rij te staan, denk ik dat het een ongelooflijk resultaat voor ons is. We stonden enorm op achterstand. Tot nu toe is het natuurlijk een verschrikkelijk weekend geweest in die zin."

Helmut Marko, adviseur van Red Bull, prees Verstappen: "Hij behield zijn zenuwen en de auto ging de goede kant op. Het team heeft uitstekend werk geleverd en de tweede plaats is heel, heel goed."

Verstappen gaf toe dat het tempo van de Red Bull RB20 een onbekende is voor de race, met Ferrari en McLaren die op verschillende momenten van het weekend sterk leken. Hij zei: "Ik verwacht geen wonderen. Ik denk dat Ferrari in Austin echt, echt snel was. Natuurlijk was McLaren dat weekend misschien niet zo sterk, maar in de race waren ze zo competitief."

Red Bull toonde verbeterde prestaties tijdens de afgelopen Grand Prix van de Verenigde Staten, waar Max Verstappen zijn eerste overwinning van welke aard dan ook behaalde sinds de Spaanse GP in juni door de sprintrace te winnen.

 

Babe-box

Xtra

COLUMNS