Formule 1

Motorproblemen bij Max Verstappen duren voort: voortijdig einde van VT2 in Mexico-Stad

Uitgegeven door Frank Korsel • 25 oktober 2024 22:49

Het raceweekend in Mexico-Stad is allerminst ideaal begonnen voor Max Verstappen. De Nederlander klaagde tijdens de eerste vrije training al over motorproblemen, en wordt tijdens de tweede vrije training vrijwel meteen weer getroffen door motorproblemen. Ook de remmen zijn niet helemaal naar wens, zo laat Verstappen bezig.



De tweede vrije training, die in de nacht van vrijdag op zaterdag om 00:00 uur Nederlandse tijd begon, was nauwelijks van start toen Verstappen al van zich liet horen op de boardradio. “Ik hoor nog steeds een raar geluid in de motor.” Daarmee refereerde de drievoudig wereldkampioen naar de problemen die zich eerder op de dag voordeden.

Hoewel race-engineer Gianpiero Lambiase zijn coureur geruststelde door te zeggen dat Verstappen gewoon door kon rijden, was er bij de Red Bull-coureur nauwelijks sprake van gemoedsrust. “Dit geluid is ontzettend storend. Dit kan niet normaal zijn”, vertelde hij. Even later moesten de remmen het ook ontgelden: ‘What the hell, de remmen werken helemaal niet!”

De issues bij Verstappen kunnen mogelijk vergaande problemen veroorzaken. Inmiddels is de 61-voudig Grand Prix-winnaar uit de auto gestapt en lijkt zijn sessie erop te zitten. Hij heeft geen nieuwe motoronderdelen meer over in zijn pool. Als Verstappen ook met deze motor voornemens was de race te rijden, zal hij waarschijnlijk een gridpenalty moeten nemen, in het geval er iets vervangen wordt.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS