Formule 1

Na winst in Monaco en Monza rest Charles Leclerc nog één taak: “Het wereldkampioenschap”

Uitgegeven door Frank Korsel • 12 oktober 2024 16:03

Charles Leclerc kent een relatief sterk seizoen. De Monegask staat op de derde positie in het kampioenschap en heeft met Ferrari nog kans om het constructeurskampioenschap binnen te halen. Alhoewel de jonge coureur blij zou zijn met deze prestatie koestert hij nog één droom in de Formule 1: wereldkampioen worden.

Charles Leclerc Monza Leclerc

Het doel lijkt vrij voor de hand liggend. In 2022 had hij weliswaar de snelste auto, maar slaagde hij en Ferrari er niet in om een vuist te maken tegen het machtige Red Bull van Max Verstappen. Dit jaar zal er nog heel wat moeten gebeuren wil Leclerc het coureurskampioenschap winnen, maar mathematisch is het nog mogelijk.

Dit seizoen won Leclerc zijn twee belangrijkste races. Na jarenlang pech schreef hij eindelijk de overwinning in Monaco op zijn naam. Als klap op de vuurpijl liet hij tijdens de Italië tijdens de Grand Prix op het circuit van Monza ontploffen door na een magistrale eenstopper voor de tweede keer deze race te winnen.

De Monegask rijdt alweer zijn zesde seizoen namens de Scuderia en vertelt op het Festival dello Sport in Trento over zijn carrière bij Ferrari toch nu toe: "Ik herinner me de eerste race bij Ferrari nog als gisteren, maar er zijn nog steeds veel doelen die ik wil bereiken, en één daarvan is het winnen van het Wereldkampioenschap met Ferrari. En hoe eerder ik hem win, des te gelukkiger ik ben", begint Leclerc.

"Ik heb altijd gezegd dat er in mijn leven twee races waren die ik wilde winnen: Monaco en Monza. En dit jaar zijn we dankzij ons werk hierin geslaagd. Maar nu is mijn enige doel het winnen van het wereldkampioenschap, alleen hier werk ik nog voor", sloot Leclerc af.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS