Formule 1

Natrappen in de Formule 1: Voormalig F1-teambaas uit kritiek op 'goedkoop' ontslag

Uitgegeven door Bas Kaligis • 14 oktober 2024 18:45

Guenther Steiner heeft in een interview met The Athletic gereageerd op zijn ontslag bij Haas F1 en een opmerkelijk verhaal over baked beans bevestigd.

Günther Steiner, voormalig teambaas van Haas F1


Steiner, die een cruciale rol speelde bij de oprichting van het Haas F1-team, werd eind 2023 ontslagen door eigenaar Gene Haas. Over zijn ontslag zegt Steiner: "Het op deze manier doen via een telefoontje is een beetje goedkoop als je een bedrijf opbouwt voor iemand en hem een half miljard dollar oplevert. Het laatste wat ik wil is met hem praten. Ik heb hem niet meer nodig."

Steiner bevestigt ook een anekdote uit zijn nieuwe boek 'Unfiltered' over baked beans op een privéjet: "Dit is echt. Ik vertelde de ghostwriter dit verhaal, en hij zei: 'Ben je dit verdomme aan het verzinnen?' Ik zei: 'Nee, dit is waar! Dit is waar ik 10 jaar mee heb geleefd!'"

Ondertussen heeft Haas onder nieuwe teambaas Ayao Komatsu vooruitgang geboekt in 2024. Het team staat 7e in het constructeurskampioenschap met 31 punten en kondigde recent een technische samenwerking aan met Toyota Gazoo Racing.

Toyota heeft echter benadrukt geen interesse te hebben in een nieuw F1-team of motorproject. Masaya Kaji van TGR zegt: "We hebben op dit moment geen plan om motoren te leveren. We hebben geen plan om een team in F1 te hebben. Op dit moment hebben we de beste keuze en beste optie om samen te werken met Haas."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS