Formule 1

‘Oliver Bearman maakt Formule 1-debuut voor Haas’

Uitgegeven door Frank Korsel • 19 augustus 2023 09:00

Sinds vorig jaar moeten alle Formule 1-teams minimaal twee keer per seizoen een rookie een vrije training laten rijden. Dit jaar is dat niet anders. In de eerste seizoenshelft gebeurde dit nog niet, dus moeten alle teams in totaal twintig sessies schenken aan een jonge coureur. Vorige week werd bekend dat Frederik Vesti in Mexico in de Mercedes mag stappen. Volgens GrandPrix.com mag Formule 2-coureur Oliver Bearman tijdens de Texaanse Grand Prix in de Haas VF23 mag stappen.

Oliver Bearman
Bearman in zijn tijd bij Van Amersfoort Racing in de Formule 4

Bearman rijdt dit seizoen voor Prema in de Formule 1 en is trots lid van de Ferrari Driver Academy. De Brit is een groot talent en maakt op lange termijn zeker kans op een plekje in de Formule 1. Volgens GrandPrix.com mag Bearman tijdens de Amerikaanse Grand Prix op het Circuit of The Americas zijn Formule 1-debuut maken voor het team van Haas.

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS