Formule 1

Pas 10 jaar oud en nu al opgepikt door Williams Racing Driver Academy

Uitgegeven door HJ van Keulen • 20 oktober 2024 03:03

Williams Racing kondigt de aanstormende kartingster Lucas Palacio aan als nieuwste en jongste aanwinst van de Driver Academy. De 10-jarige Amerikaan heeft in zijn korte carrière al snel indruk gemaakt. Hij kroop voor het eerst achter het stuur toen hij nog maar drie jaar oud was en won bij zijn officiële kartdebuut in 2020 toen hij zes jaar oud was. Sinds die eerste race is Lucas zijn leeftijdsgenoten blijven overtreffen.

Kartertalent Lucas Palacio sluit zich aan bij Williams Racing Driver Academy

ij kwam in 2022 met een dispensatie rond zijn leeftijd uit in de Mini Swift-categorie en behaalde meerdere overwinningen en podiumplaatsen in verschillende kampioenschappen, ondanks het feit dat hij aanzienlijk jonger is dan zijn concurrenten. Een jaar later won hij alle drie de nationale Mini Swift-kampioenschappen (USPKS, SKUSA Pro Tour en Stars Championship). Lees HIER het hele bericht.

De Nederlander Dean Hoogendoorn zit ook in het Williams Racing Driver Academy.