Formule 1

Regenbogen op F1-auto's: Formule 1 lanceert campagne tegen racisme #WeRaceAsOne + FOTO'S

Uitgegeven door Bart • 22 juni 2020 11:05

De Formule 1 heeft maandag de campagne We Race As One gelanceerd. Met deze campagne hoopt de koningsklasse van de sport een vuist te kunnen maken tegen racisme en ongelijkheid. Als symbool is gekozen voor een regenboog en deze zal op de F1-auto's te zien zijn. De Formule 1 reageert hiermee op de recente wereldwijde discussie over racisme onder de naam Black Lives Matter. "De afgelopen weken hebben mensen van alle rangen en standen zich verenigd in hun veroordeling van racisme en ongelijkheid, iets dat niet thuishoort in onze moderne wereld", aldus de F1 in een statement.

We Race As One


De Formule 1 denkt als internationale sport een verschil te kunnen maken door deze essentiële kwesties bespreekbaar te maken. Het is niet iets voor een week of alleen voor dit jaar, maar het maakt onderdeel van de strategie voor de toekomst. Bij de start in Oostenrijk zal er een krachtig gebaar tegen racisme gemaakt worden.

"Onze eerste race in Oostenrijk is een belangrijk moment voor onze sport nu we vier maanden niet geracet hebben", zo geeft directeur Chase Carey aan. "Daarnaast weten we dat er ook andere zaken spelen die groter zijn dan onze sport. Met #WeRaceAsOne willen we onze dank uitspreken naar diegenen die moedig zijn geweest tijdens deze onzekere tijden. Het is ook belangrijk om op te staan tegen racisme. Samen maken we in Oostenrijk een statement dat racisme nu echt moet stoppen."

We Race As One


McLaren We Race As One

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS