Formule 1

Rob Niessink, CEO van Van Amersfoort Racing blij met nieuwe aanwinst: "Hij is leergierig en communiceert goed met het team"

Uitgegeven door Frank Korsel • 3 februari 2022 13:05

Van Amersfoort Racing heeft naast Filip Ugran bekend gemaakt wie er voor het team gaat rijden in het Euroformula Open-kampioenschap, Nicola Marinangeli mag het andere stoeltje gaan vullen voor het Nederlandse team.

 Van Amersfoort Racing Nicola Marinangeli


Marinangeli heeft pas drie jaar ervaring in de Formule-klassen. Hij reed vorig jaar in de Aziatische F3-serie en de Formula Regional European Championship by Alpine. Op vijftienjarige leeftijd maakte Nicola zijn eerste optreden in de Formule-races tijdens de laatste ronde van het Italiaanse F4-kampioenschap van 2018. Deze ervaring diende als opwarmer voor zijn seizoen in de VAE Formule 4, voordat hij terugkeerde naar een volledig seizoen van Italiaanse F4-races in 2019. Marinangeli deed waardevolle ervaring op tijdens dit seizoen, allemaal leidend naar zijn eerste Formule 4-podium tijdens de F4 VAE, die eind 2019 werd gehouden op het Yas Marina circuit.

Na negentien races noteerde Marinangeli vijftien Top-10 klasseringen, waarvan negen podiumplaatsen waaronder drie derde en tweede plaatsen, evenals zijn eerste overwinning. Vorig seizoen keerde de jongeling terug naar het Midden-Oosten voor het Aziatische F3-kampioenschap, gevolgd door nog een seizoen in het Formula Regional European Championship.

De 18-jarige Italiaan heeft veel zin in het nieuwe seizoen: “Ik ben verheugd om deel te nemen aan het Euroformula Open-kampioenschap. Het voelt alsof dit de juiste stap voor mij is, nadat ik vorig jaar ervaring heb opgedaan in mijn eerdere klassen. Ik kijk er ook erg naar uit om samen met Van Amersfoort Racing het seizoen te beginnen. Ik heb vorig jaar met het team getest, dat beviel me heel goed. Om nu een heel seizoen met hen aan de slag te kunnen, geeft me extra vertrouwen en ik kan niet wachten tot het allemaal begint!”

Rob Niessink, CEO van Van Amersfoort Racing, zegt: “We kijken uit naar de samenwerking met Nicola. Hij heeft zich ontwikkeld als coureur en heeft in relatief korte tijd veel ervaring opgedaan. De EFO-omgeving is zwaar en competitief, maar we geloven dat Nicola er goed kan gaan presteren. Hij is leergierig en hij communiceert goed met het team. Zoals altijd zijn we zeer toegewijd om hem te ondersteunen bij deze nieuwe uitdaging. We kijken er duidelijk naar uit om hem in de auto te hebben, te beginnen met de wintertest in Barcelona in maart.”
Het Euroformule open-seizoen gaat in mei van start op het Portugese circuit van Estoril.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS