Formule 1

Robert Kubica in gesprek met Jota voor LMH-stoeltje: "Het is geen geheim dat ik...'

Uitgegeven door Wim Boekel • 3 november 2023 10:02

Robert Kubica heeft bevestigd dat hij in gesprek is met Hertz Team Jota om in 2024 voor het team in de LMH-klasse van het FIA World Endurance Championship in actie te komen. Het Engelse team komt in actie in deze klasse met de Porsche 963. De bevestiging volgt nadat Antonio Felix da Costa het vertrek bij het team aankondigde.

Jota_Porsche_963_Jota_pitstraat RX foto

"Het is geen geheim dat ik contact heb met JOTA en het is ook geen geheim dat JOTA al lange tijd één van de opties is", aldus de Pool tegen Sportscar365. "Ik word 39 in december en rij dan in zo'n competitieve klasse als deze, die volgend jaar nog competitiever wordt. Ik zeg niet dat het onmogelijk is, maar het is een grote uitdaging om het op te nemen tegen fabrieksteams. Ik denk dat JOTA alle ingrediënten in huis heeft, ook al heb ik er nooit geracet. Om het anders te zeggen, als ik een autofabrikant zou zijn die aan het WEC wil gaan deelnemen, zou JOTA waarschijnlijk de eerste zijn die ik zou bellen. Ik heb veel respect voor ze, ik heb tegen ze geracet. Ja, het is een privéteam, maar ik denk dat het op een heel goede manier opereert en hoewel ik er nooit ben geweest, heb ik veel respect voor de wijze waarop het team gerund."

De voormalig F1-coureur laat doorschemeren dat er ook gesprekken met andere partijen zijn geweest, maar dat deze niet van de grond kwamen. "Er zijn een paar gesprekken gaande", zei Kubica. "Als ik eerlijk moet zijn, had ik mijn, laten we zeggen, voorkeursoptie en dacht ik dat dit allang geregeld zou zijn. Helaas is dat niet gebeurd, dus ik probeer eerlijk gezegd nu het best mogelijke team voor mezelf te vinden. Iets zoals je altijd probeert te doen en hopelijk neem ik de juiste beslissingen."

Wanneer gevraagd wordt of hij verwijst naar Team WRT, zijn huidige team waarmee hij in de LMP2-klasse uitkomt, wijst Kubica dit van de hand: “Er zijn wat vroege gesprekken geweest, maar ik denk dat dat niet de richting is.” Team WRT debuteert volgend jaar als fabrieksteam van BMW in de LMH-klasse.

Robert_Kubica_WRT_2021
Robert Kubica niet met WRT in zee: “Er zijn wat vroege gesprekken geweest,
maar ik denk dat dat niet de richting is.”




Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS