Formule 1

Robert Schwartzman dankbaar voor F1-debuut bij Ferrari: “Ik kijk ernaar uit om weer in Abu Dhabi te rijden"

Uitgegeven door Frank Korsel • 23 oktober 2022 08:02

Tijdens de eerste vrije training voor de Grote Prijs van Amerika maakte de Russisch-Israëlische Robert Schwartzman zijn Formule 1-debuut voor het team van Ferrari. Hij reed ruim twintig rondjes en kwam op de zestiende positie neer.

Robert Schwartzman

“Mijn eerste vrije training in de F1-75 voelde geweldig vandaag”, zo vertelde Schwartzman. “We voltooiden alles wat we hadden gepland voor de sessie en het team was tevreden met het werk dat we deden.”

Om voor de eerste keer deel te nemen aan een Formule 1-weekend moet al erg overweldigend zijn, laat staan als je dit doet in een Ferrari: “De baan was uitdagend, hobbelig en winderig, wat even wennen was. Als coureur wil je altijd meer pushen en gaan voor de prestaties, maar mijn doel vandaag was om progressief te verbeteren zonder risico's te nemen tijdens het rijden met een compleet nieuwe auto. Ik ben blij dat ik dat heb bereikt.”

“Ik kijk ernaar uit om weer in Abu Dhabi te rijden voor mijn tweede vrije training. Ik denk dat ik met mijn kennis van het circuit daar en de ervaring die ik vandaag heb opgedaan nog beter kan.”

Schwartman bedankt Ferrari voor de steun en het vertrouwen dat ze in hem hebben gesteld.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS