Formule 1

Terugkeer Nikita Mazepin? “Was dit allemaal nodig: gesanctioneerd worden op een cruciaal moment..."

Uitgegeven door Peter Vader • 17 oktober 2024 14:00

Afgelopen maart vaardigde de EU het voorlopige bevel uit waardoor Nikita Mazepin een contract met een team kon tekenen en kon deelnemen aan elke autorace in Europa, zolang hij maar onder een neutrale vlag racet. Dit betekent dat de Europese Unie de sancties tegen Russische autocoureurs heeft opgeheven. Maanden na het einde van dit verbod maakte Nikita Mazepin van de gelegenheid gebruik om op de sociale media zijn mening te uiten over wat er hem overkwam. Hij begon met het bedanken van degenen die dicht bij hem stonden in die periode en die hem feliciteerden omdat hij "officieel buiten de Europese sancties" viel. Daarna gaf hij zijn visie op zijn toekomst…

Nikita_Mazepin_Uralkali
Nikita Mazepin: “Ondanks de voldoening dat ik eruit ben gekomen, vraag ik mij af: waar was dit allemaal voor nodig? Gesanctioneerd worden op een cruciaal moment in mijn carrière?"

“Ondanks de voldoening dat ik eruit ben gekomen”, vraagt Nikita Mazepin zich af “waar was dit allemaal voor nodig: gesanctioneerd worden op een cruciaal moment in mijn carrière? Om vervolgens het Europese Hof te zien beslissen dat het allemaal een gigantische vergissing was.” In 2022 kwam de jonge Rus uit voor het F1-Haas team, waarvan zijn vader tevens hoofdsponsor was, maar werd na het uitbreken van de oorlog in Oekraïne verbannen uit de Formule 1. Net als vele andere Russische sportgenoten, werd hij opgenomen in de lijst van 'persona non grata’, die door de Europese Unie was goedgekeurd. De reden hiervan was dat Nikita samen met zijn vader Dmitry, eigenaar en CEO van het chemiebedrijf Uralchim, aanhanger is van Poetin.

Haas F1 Portimao Schumacher overtakes Mazepin

Nikita Mazepin verklaarde in zijn social media berichten, dat zijn toekomst niet in de Formule 1 zal liggen. Dat hoofdstuk van zijn leven is inmiddels voorbij. Op 25-jarige leeftijd “is het tijd om vooruit te kijken, niet achterom.” Nikita Mazepin heeft geen spijt van de lange reis die hem naar de Formule 1 bracht, maar geeft wel toe dat “het moeilijk was en dat ik wat beledigingen moest ondergaan. Maar ik leefde van de belofte van het volgende seizoen. Een nieuwe auto en wat ervaring op zak. Zoals we allemaal weten is dit niet gebeurd. We kennen allemaal de redenen." Wat de jonge Rus nu wel gaat doen is niet duidelijk. Zien we hem terug in de autosport?






Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS